Alle reacties

  • Ruud buurman

    Van Ruud buurman op Top

    Ik heb normaal gesproken weinig behoefte te reageren op recensenten die recensenten recenseren. Ik heb al eens vaker gezegd: voordat je commentaar hebt zul je toch eerst beter moeten lezen. Dat is hier wel heel nadrukkelijk het geval

  • Van Thom op Top

    Ik had een reactie geplaatst waarbij ik vraagtekens zette over de alinea waarin over haar Cameretten winst wordt gesproken. Die hele alinea is in mijn optiek vrij onbelangrijk. Een winnaar hoeft niet perse meteen op tournee, wellicht gebruikt die de jaren erna juist om aan de debuutvoorstelling te schaven. Zoals Buurman het hier beschrijft lijkt hij de tournee na de winst als een ”moeten” te zien, iets wat zo snel mogelijk moet gebeuren. Zo niet dan is het gewoon een goedkope manier om de recensie af te sluiten.

  • Van Constant Meijers op Top

    Hoezo?

  • Van Thom op Top

    Waarom wordt kritiek op een recensie hier niet gedoogd?

  • Van Lonneke Kok op dUb

    Als dit voor gebruik binnen je opleiding is, dan mag dat uiteraard. Je mag het stuk alleen niet verder verspreiden in de vorm van bijvoorbeeld een publicatie of in materiaal ter promotie van een voorstelling o.i.d. Maar als je je eigen mening wilt staven aan deze recensie in een project voor school, dan is dat prima! Veel succes met de portfolio! Groet, Lonneke Kok, Theaterkrant.nl

  • Van Michelle op dUb

    Beste,
    voor mijn portfolio voor het vak Nederlands wou ik graag deze recensie gebruiken als toevoeging aan mijn persoonlijke mening over het betreffende stuk. Maar ik wou me eerst bevragen of dit wel mocht omwille van het auteursrecht.

    MVG

  • Van Peter Sluijter op De verleiders - de val van een superman

    Heb me zeer geamuseerd. Inderdaad wat minder dan de eerste Verleiders, dat natuurlijk heel verrassend was en een geweldige Pierre Bokma toonde, het mist dat echt vileine. Maar er zijn veel goede grappen, ook gericht op de actualiteit. En dat wisselen van toneelpersonages naar de persoonlijke personages werkte weer zeer aanstekelijk. Gewoon gaan zien!

  • Van Will van den Einden op Jungle book (6+)

    Prachtige voorstelling zonder enige uitzondering heel goed geacteerd, gedanst en gezongen. Alleen met de aanbevolen leeftijd slaat men echt de plank mis. 6+: veel te jong. De teksten en de manier waarop met taal wordt omgegaan is aan te bevelen voor 10+. Je zag de kleintjes een voor een afhaken in deze voorstelling van 2 uur ((met pauze).
    Ik begrijp dat het fijn is als de zaal vol zit, maar ouders haken af bij een volgende voorstelling, slecht voor de culturele opvoeding van kinderen. Jungle Book was ook heel leuk voor de ouders en nogmaals complimenten voor de cast !

  • Van Lars op De verleiders - de val van een superman

    Ik heb gewoon een superavond gehad. Geweldige humor en een geweldige cast.

  • Van A. C. Stamper op katibu di shon

    Wij kunnen mensen die niet meer in leven zijn een titel of functie geven, waar zij in ‘hun eigen leven’ hier op aarde ‘nooit vrijwillig’ hebben gekozen om het te bekleden of uit te oefenen. Zoals SLAAF. Tula gedurende ‘zijn eigen leven’, heeft nooit vrijwillig gekozen om SLAAF te worden van niemand. In tegendeel, hij had zijn zeer waardige leven gegeven om een einde te maken aan de vreselijke ongelijke behandelingen in zijn levensperiode, onder de naam c.q. titel SLAAF. Dit is een ernstig probleem voor jongeren. Geen jongere, vooral jongens die niet goed opgeleid zijn, kunnen zich gelukkig voelen als nakomeling van SLAVEN, men moet zich dan minderwaardig voelen als mens, zich diep schamen. Woede en agressie wordt dan opgewekt tegen wie dan ook in situaties die problematisch dreigen te worden. Eigenlijk logisch als ‘onvolmaakte mens’ met ‘weinig levenservaring’. Men zou zich prettig en gelukkig voelen bij gevallen waar de voorouders voorbeeldige burgers waren, belangrijke functies hadden, heel logisch.

  • Van Thom op Nieuwe kortingskaart voor kunst en cultuur

    Op jullie site zie ik welgeteld nul aanbiedingen op het gebied van theater staan en een hoop kortingskaartjes voor musea die sowieso al niet zo duur zijn….

    Als ik theateraanbiedingen wil zien moet ik me dus verplicht inschrijven voor een nieuwsbrief, wat ik liever niet doe.

  • Van D. Polak op Nieuwe kortingskaart voor kunst en cultuur

    Beste Thom,

    Je aanname is onjuist. Op de website staan de meeste aanbiedingen. Kijk daar gerust en pas dan je veronderstellingen aan.

    En wat bedoel je met spam? Als iemand zich aanmeldt voor de twee-wekelijkse nieuwsbrief en vervolgens de nieuwsbrief ontvangt, is dat geen spam. Als je je niet aanmeldt voor de nieuwsbrief, krijg je ook geen nieuwsbrief. Dus is er geen sprake van spam.

    Met vriendelijke groet,
    Ckaart
    David Polak
    http://www.Ckaart.nl

  • Van Thom op Nieuwe kortingskaart voor kunst en cultuur

    Dus zolang iemand niet lid van de nieuwsbrief wordt geeft u niet aan welke partijen korting verlenen. Helder. Liever iets meer betalen zonder spam dan een actie als bovenstaande.

  • Van D. Polak op Nieuwe kortingskaart voor kunst en cultuur

    Beste Thom,

    Concreter dan concreet kunnen we het niet maken.

    Met vriendelijke groet,
    Ckaart
    David Polak
    http://www.Ckaart.nl

  • Van Thom op Nieuwe kortingskaart voor kunst en cultuur

    Nog steeds niet concreet genoeg. U noemt geen voorbeelden maar alleen manieren om mensen aan de nieuwsbrief te krijgen.

  • Van D. Polak op Nieuwe kortingskaart voor kunst en cultuur

    Beste Harm,

    Iedereen die de nieuwsbrief ontvangt, ziet elke twee weken de nieuwe aanbiedingen. Elke twee weken zijn dat er minimaal 2. Ook in de meest recente nieuwsbrief stonden de nieuwe aanbiedingen met kortingen. Dat waren er 3.
    In de volgende nieuwsbrief verschijnt op 4 april. Daarin staan minimaal 4 nieuwe aanbiedingen met kortingen.
    Concreet genoeg?

    Niet – zoals u schrijft – slechts een enkel museum biedt op vertoon van de Ckaart korting. Nu zijn dat al 5 musea en dat worden er binnen 2 weken minimaal 7.
    Concreet genoeg?

    U schrijft dat u niets op de website kunt vinden over de partijen die de uitgifte van de Ckaart mogelijk maken. Twee partijen staan met naam op de website vermeld. Dat zijn Stichting Kunstweek en het Nationaal Cultuurplatform als onderdeel van het Nationaal Kunstplatform B.V.
    Stichting Kunstweek heeft de ANBI status.
    Concreet genoeg?

    Met vriendelijke groet,
    Ckaart
    David Polak

  • Van J. v. Dijk-Zonneveld op Vaslav

    Wat was er niet subliem aan deze voorstelling? Het spel, décors, sfeer …… Wij hebben genoten. In tijden niet zo’ n prachtige voorstelling gezien. Dank daarvoor.
    J. van Dijk-Zonneveld

  • Van Paula de jong op Madame Rosa

    Genoten heb ik van de prachtige voorstelling Madame Rosa ! In de Haagse schouwburg zaten we op rij een. De voorstelling begon een uurtje later op 20 maart, maar dat hadden we er wel voor over.
    Ik hoor en zie slecht, maar op de eerste rij was het prima te volgen.
    Super bedankt alle acteurs !!!
    Vriendelijke groet
    Paula de Jong Blom Velp

  • Van Harm Lambers op Nieuwe kortingskaart voor kunst en cultuur

    Geachte heer Polak,

    Nog één reactie: al uw antwoorden bevatten algemeenheden, verwijzingen naar niet nader genoemde partners etc., nooit concrete gegevens.

    Citaat: “De uitgevende partijen hebben zich dan ook verzekerd van gelden van culturele partijen die het nut van de Ckaart inzien (…)”
    Vraag: WELKE uitgevende partijen?
    Vraag: Geld van WELKE culturele partijen?
    Uw website zegt er niks over.

    Citaat: “Zoals aangegeven, maken enkele (grote) partijen het financieel mogelijk de Ckaart uit te geven. ”
    Vraag: WELKE grote partijen?
    Op uw website vind ik er niks over.

    Citaat: “Ons wordt nu al gemeld, dat men extra bezoekers krijgt.”
    Vraag: Door WIE?
    Op uw website vind ik de mogelijkheid enkele kunstwerken met korting te kopen en een enkel museum (dat op zijn beurt op de eigen website niks zegt over de Ckaart) + geluidswandeling in Amsterdam. Die stonden er eind februari ook op en zijn dus niet nieuw-toegetreden.
    Wat is sinds de introductie van uw kaart concreet aan kortingsmogelijkheden bij gekomen dan?

    Ik zou graag aandringen op transparantie, die in uw bovenstaande posts steeds achterweg blijft.

    Ten slotte: de anbi-status waar u naar verwijst? Op welke naam is die toegekend? Niet op Ckaart, niet op Cultuurplatform of Kunstplatform… Of wel? Of enige andere stichting? Het lijkt me goed ook hierover transparant te zijn.

    Groet,

    Harm Lambers

  • Van gerard coolen op Maaspoort onthult Frans Boermanszaal

    zoek naar de naam van een venlose opera/operette zanger die in 1999 in calpe spanje aan kanker is overleden.
    ik heb deze zeer aardige man daar leren kennen – (ik ben zelf van geboorte venlonaar) en wil verdere gegevens of muziek van hem vinden – bij voorbaat dank voor reactie!!
    gerard coolen