Alle reacties

  • Van Patries de Visser op Via Berlin wint Charlotte Köhler Prijs

    Voor Rosa Arnold : wat ontzettend fijn dat jullie deze prijs in de wacht hebben gesleept. Van harte gefeliciteerd met deze overwinning. Maak goed gebruik van het geldbedrag.. Wow.. Super hoor! Groet Patries

  • Van Dick vd H op Hi ha hondenlul!

    Het was een hele ervaring om met de mensen van Het Kip en met de anderen te spelen in deze productie!

  • Van wietske reintjens op Zwager herneemt voorstelling Jeroen Willems

    Wat leuk .Zeker omdat voor de voorselling van Lange Jan Lange lies Jeroen mij toendertijd benaderd heeft om mijn moeder en buurvrouw te interviewen . Deze heeft hij gebruikt om prachtige voorstelling te maken. Mijn moeder is in 2003 overleden en ik zou van Jeroen nog altijd de geluidsopnamen krijgen. Jeroen is de neef van mijn man maar was ook een hele goed vriend. Ik vind t heel speciaal dat hier een vervolg op komt .Vooral omdat dit voor mij heel herkenbaar is.

  • Van elisabeth op MacBeth

    Ik was en ben zeer ontroerd en tegelijk kwaad om het leed in deze wereld.
    Je weet er van, je leest erover en toch komt het zo hard en precies binnen tijdens de voorstelling.
    De muziek is prachtig en onderstreept alles wat er gebeurd.
    Als de mensen nou eens gaan kijken en er lering uittrekken dan misschien wordt het anders.
    In ieder geval ben ik zo blij met de opera dagen er is zo’n verscheidenheid in muzie, stemmen. Oh, het zijn gewoon geweldige dagen.
    Mijn grote dank, ook dat het betaalbaar is.

  • Van Koos de Vries op De IIsfoarstin - De IJsvorstin

    en mooi licht ;-)

  • Van MFE op Troupe en nuit X

    Correctie: De band heet dit keer Jungle by Nachtschade, een samenkomst van zowel leden van Jungle by Night als leden van Nachtschade!

  • Van Marja van Wetten op Soselo in Siberia

    Een prachtige samenwerking tussen beeld en geluid, waarin de muziek leidend is. Juist het ontbreken van een ‘personenregie’ maakt de voorstelling universeel, niet persoonlijk en is de benauwenis van een dictator voelbaar onder je huid. Een hele mooie en vernieuwende voorstelling.

  • Van Monica Lamperjee op Being Arthur

    Zat de recensent bij een andere voorstelling dan ik? Ik heb genoten van een prachtige uitverkochte voorstelling. In tegenstelling tot wat de recensent zegt: een handje vol publiek……

  • Van C. Millet op NRC toont teruggang theaterbezoek aan

    Zou er misschien een of ander verband kunnen zijn met al die kleine mini-podia die over heel Nederland als paddenstoelen uit de grond schieten? Zoeken mensen misschien meer het kleinere, intiemere, lokale, minder dure op?

  • Van ricky van beijnen op Anne

    Het was zeer groots emotioneel en prachtig, ook het personeel was geweldig in alle opzichten, ben zeer blij dat ik met mijn vriendin geweest ben, bedankt aan jullie allen.

  • Van Ton Kurstjens op Little Voice

    Ben naar Oss gegaan voor deze voorstelling en ontzettend geschrokken van de platvloersheid, grofheid en meligheid. Ik dacht dat de tijd van platte kluchten nou toch wel voorbij was. Ik snap niet dat zo’n goede zangeres als Suzan Seegers zich voor deze rommel niet geneert.

  • Van Lia op Little Voice

    Jammer dat er voor de pauze zo weinig gezongen werd, dat was het enige goede. Ik kon het dan ook niet opbrengen te blijven en ben in de pauze vertrokken. Flauwe “humor” kon me niet boeien.

  • Van Emilia op Anne

    Ook in deze recensie overheerst helaas weer de negatieve kritiek. Ik heb de première gezien en ik ben het met een aantal kritiekpunten uit de diverse recensies eens. Ik mis echter beschrijvingen van de impact van Anne zelf, het bijzondere van haar persoon. Niet eens zozeer de rol van Da Silva, maar de invloed van de schrijfster Anne Frank. Het was voor het eerst dat ik die impact voelde, terwijl ik diverse toneelstukken en films over haar heb gezien en het boek heb gelezen natuurlijk. Mijns insziens is dat vooral te danken aan het werk van Jessica Durlacher en Leon de Winter.

    Ik moet erg denken aan de première van ‘Soldaat van Oranje’. Dat heb ik zelf niet meegekregen, maar ik heb later gelezen dat de film algemeen werd neergesabeld door de Nederlandse filmkritiek. Paul Verhoeven had daar zo’n genoeg van dat hij is vertrokken naar Hollywood en daar een succesvol regisseur is geworden. ‘Soldaat van Oranje’ werd populair in het buitenland en de musicalversie is, zoals we allemaal weten, de meest succesvolle Nederlandse voorstelling ooit.

    Kan je nagaan.

  • Van Philippe op Kwartet

    Intens, overweldigend en stiekem met humor.
    Heb genoten van de sfeer en de acteurs die dit stuk overduidelijk beheersten.

  • Van Wouter op Kwartet

    Ik ben het roerend eens met de tekst van deze recensie. Maar wat houdt de redactie dan in godsnaam tegen om deze voorstelling de 5 sterren te geven die ze verdient?

  • Van Huub Groothuis op Ik ben rustig!

    Gisteren naar de voorstelling geweest in Hengelo. Ik heb meer dan 2 uur lang geboeid gekeken en geluisterd. Af en toe was het hilarisch, af en toe zette Paul je aan het denken. Na de show (applaus), nog even allemaal zitten en toen kwam toch nog even de Paul terug waardoor ik dacht: DAT IS HEM! Dat is de Paul de Leeuw waar ik een fan van ben. Harde grappen, grof taalgebruik. Ik vind dat geweldig en voor mij waren die 15 minuten een perfekte afsluiting van een geweldige avond (voor 19,50 Euro inclusief pauzedrankje ;-)).

  • Van Iwan Dam op Van Lambaart: 'Theaterbezoek met 43 procent afgenomen'

    Voor de kleine theatergroepen (zonder subsidie) is de terugloop wel degelijk te merken. En in het verlengde daarvan ook de terughoudendheid van de programmeurs om nieuwe onbekendere producties te boeken.
    Ik wijt de terugloop aan de sector zelf, die te veel probeert een theatrale versie van de tv en film voor te schotelen.

  • Van theaterliefhebber op Shakespeare-drieluik HummelinckStuurman afgelast

    Wat ontzettend jammer!
    Wij hadden ons zeer verheugd op deze mooie stukken (aangezien we ook genoten hebben van de Tsjechov trilogie). Hierbij dus een (hopelijk niet tevergeefse) oproep aan alle toneelliefhebbers om aan hun theaters kenbaar te maken dat ze dit repertoire graag willen zien in het theater!

  • Van Jos Schuring op Shakespeare-drieluik HummelinckStuurman afgelast

    De grote theaters willen dergelijk aanbod vooral van gesubsidieerde gezelschappen en niet van een vrije producent die met kale ensceneringen werkt. Er was in vakkringen kritiek op het eenvoudige toneelbeeld in de Tsjechov trilogie. Als theaters geen hoge uitkoop willen betalen, kun je je afvragen of dat terecht is. Regisseur Rijnders vindt een sobere aankleding juist spannend omdat het succes van de voorstelling dan vooral afhangt van de kwaliteit van tekst, spel en regie. Dat Willem 3 niet doorgaat is jammer. Hummelinck Stuurman bedient juist theaters waar Shakespeare nauwelijks langs komt. De benodigde tien of vijftien extra speelbeurten om het project financieel haalbaar te krijgen, zijn dus niet gerealiseerd omdat grotere schouwburgen dit niet wilden, ook al omdat zij het niet als hun taak zien om een vrije producent of kleinere theaters te helpen. Dat is begrijpelijk, maar het aanbod verschraalt verder. Het is zeer verdedigbaar dat een project als dit kans maakt op subsidie. De kans dat dit in de toekomst gaat gebeuren is niet denkbeeldig.

  • Van Eric Borrias op Shakespeare-drieluik HummelinckStuurman afgelast

    Het geldt helaas voor groot en klein, zowel in productie als in theaterland.
    Veilig en minder programmeren, gedwongen door bezuinigingen en/of de eis om “commerciëler” te werken. De spagaat van theaters. ” Mooie voorstelling, maar komt er publiek op af?”
    Ook voor relatief goedkope kleine producties, wordt al bijna geen risico meer genomen. Grotere cabaretnamen, spin-off producties van TV die nog wel.
    Doorgaan met het maken van mooie voorstellingen is het enige om op termijn het schip van vervlakking te keren.