Soldaat van Oranje – De Musical, de langstlopende voorstelling van Nederland, is op 14 juli voor het laatst in zijn huidige vorm te zien. De makers laten weten al ruim een jaar aan een vernieuwde versie te werken. Wanneer deze in première gaat, is nog niet bekend.

Soldaat van Oranje – De Musical ging op 30 oktober 2010 in première in de TheaterHangaar op het voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk, een speciaal voor de voorstelling gebouwde theaterzaal die 360 graden draait. De musical vertelt het waargebeurde verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema, één van de bekendste Nederlandse verzetsstrijders tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Met ruim 3500 opvoeringen heeft de musical het record voor langstlopende voorstelling uit de Nederlandse theatergeschiedenis op zijn naam staan. De productie trok tot nu toe een recordaantal van ruim 3,6 miljoen bezoekers. Sinds februari wordt de voorstelling opgevoerd door de 25ste cast. In totaal hebben in de afgelopen 13,5 jaar meer dan 200 acteurs in Soldaat van Oranje – De Musical gespeeld.

Foto: Soldaat van Oranje – De Musical