Mascha Selhorst wordt in november de nieuwe algemeen zakelijk directeur van Vis à Vis. Samen met artistiek directeur Marinus Vroom gaat ze de dagelijkse leiding vormen van het Almeerse theatergezelschap. Ze neemt daarmee de functie over van interimdirecteur Nienke Bodewes. Selhorst is al sinds 2013 hoofd commerciële zaken bij Vis à Vis.

Mascha Selhorst studeerde bedrijfskunde aan de RUG, en behaalde onlangs een Master filosofie van Cultuur en Bestuur aan de VU. Als hoofd commerciële zaken heeft ze in de afgelopen jaren de ontwikkeling van Vis à Vis al helpen vormgeven; van een pas neergestreken rondreizend gezelschap naar een van de grotere landelijke gezelschappen met een vaste plek aan het Almeerderstand.

Daarbij speelde Selhorst een belangrijke rol binnen de Almeerse cultuursector. Ze zette zich onder meer in om theater toegankelijker te maken voor diverse publieksgroepen, onder meer door samenwerkingen met de stichtingen Komt het Zien en Theater met Tolk en door het opzetten van de Almeerse Stadspas.

‘Selhorst is met haar ervaring, inzichten en gedrevenheid de gedroomde frontvrouw voor Vis à Vis’, schrijft de Raad van Toezicht in een persbericht. ‘Haar commerciële achtergrond is een pré voor een gezelschap dat zoveel eigen inkomsten heeft.’

Theatergezelschap Vis à Vis maakt sinds 1990 theaterspektakel op locatie en heeft sinds 2007 een eigen speellocatie, kantoor en restaurant in Almere. Jaarlijks ontvangt het gezelschap gemiddeld 40.000 bezoekers. De komende vier jaar ontvangt het gezelschap structurele subsidie van het Fonds Podiumkunsten.

Foto: Juliette Veckens