Theaters blijven zeker drie weken langer gesloten voor publiek. De maatregel maakt deel uit van de huidige strenge lockdown, die in ieder geval tot en met 9 februari wordt verlengd. Dat maakte premier Rutte vanavond bekend op een nieuwe persconferentie. (meer…)
De cultuur- en evenementenbranche verlengt de regeling ‘Bewaar je ticket, geniet later’. Gekochte tickets voor voorstellingen, concerten en festivals, die vanwege de pandemie verplaatst zijn, blijven 26 maanden geldig in plaats van 13.
Het virus neemt meer tijd in beslag dan voorzien, vele evenementen kunnen nog steeds niet plaatsvinden. De cultuur- en evenementenbranche heeft daarom de regeling ‘Bewaar je ticket, geniet later’ bijgewerkt. Naast de verlenging van de geldigheid van tickets, krijgt de consument vanaf nu 24 maanden de tijd om kaarten in te ruilen voor evenementen die wel doorgaan. Het geld voor gekochte kaarten terugvragen is ook altijd mogelijk.
De ‘Bewaar Je Ticket Regeling’ is tijdens de eerste coronagolf ontwikkeld om te voorkomen dat extra financiële problemen ontstonden door massale restitutie van ticketgelden. Via de regeling blijven entreebewijzen voor verplaatste evenementen geldig en kunnen tickets voor afgelaste evenementen worden omgezet in vouchers.
Uit een eerste peiling naar het gebruik van de regeling blijkt dat veel bezoekers er gebruik van hebben gemaakt. Bij verplaatste voorstellingen en evenementen houdt gemiddeld 80 procent zijn ticket, gemiddeld 14 procent wil zijn geld terug, 2 procent wil een voucher voor een andere show en 2 procent doet een donatie. Bij afgelaste voorstellingen vraagt 63 procent geld terug, 24 procent wil een voucher voor een andere show en 11 procent doet een donatie.
De aanpassingen van de bestaande regelingen zijn in overleg tussen de evenementen- en de cultuursector en de betrokken overheden gemaakt en worden gesteund door de ministeries van OC&W en EZK.
Foto: Hoge Noot van Maartje en Kine, Corne van der Stelt