Cabaretier Musa ontvangt dit jaar het Stijgend Applaus Stipendium. Met de beurs van 7500 euro wil Stichting Blijvend Applaus jonge cabaretiers een steuntje in de rug geven. Musa ontvangt het stipendium officieel op 21 december bij een try-out van zijn nieuwe voorstelling Ik ben Musa in Hoofddorp.

De in Jemen geboren Muhsin Abdulwahab (1988) migreerde in 1996 naar Nederland met zijn familie. In 2018 nam hij als Musa zonder enige cabaretervaring deel aan de 53e editie van het Cameretten Festival, waar hij meteen in de finale belandde. Tijdens de finalistentournee tekende hij een contract bij Kobra Theaterproducties te Amsterdam.

Dit jaar werkt Musa aan zijn tweede cabaretvoorstelling Ik ben Musa die op 18 januari in première gaat in Theater Zuidplein in Rotterdam. De voorstelling is een zoektocht, die leidt naar zijn roots, hernieuwd contact met zijn vader en zijn állereerste vakantie in 27 jaar.

Doel van het Stijgend Applaus Stipendium is om voor jonge cabaretiers en kleinkunstenaars betere voorwaarden te scheppen waardoor zij zich beter kunnen ontplooien en de artistieke kwaliteit van een volgende productie kunnen verhogen. De jurering voor het Stipendium is dit jaar gedaan door de bestuursleden van de Stichting Blijvend Applaus.

Foto: Mark David