Theatermaker Alexandra Broeder gaat haar producties uitbrengen onder de naam van haar stichting Tijd van de Wolf. Met deze stap wil ze uiting geven aan haar nauwe samenwerking met scenograaf Sacha Zwiers en componist Roald van Oosten.

Met de nieuwe naam wil de groep benadrukken dat ze opereren als een collectief, vaak in samenwerking met partners en professionals uit verschillende domeinen. Voor deze ‘collectieve beweging’ is een nieuwe huisstijl ontworpen met bijpassende nieuwe website in samenwerking met HOAX.

Tijd van de Wolf maakt voorstellingen ‘die rammelen aan de ratio, op het snijvlak van kunst, psychiatrie en spiritualiteit’. ‘We schijnen licht op vaak duistere (onbesproken) onderwerpen en zoeken ingangen naar meer menselijkheid. We spelen met het onvoorstelbare en het mystieke’, aldus het gezelschap.

Per 1 januari van dit jaar betrekt het team van Tijd van de Wolf een gezamenlijk atelier in Werkplaats 5 in Amsterdam. Op 22 en 23 maart 2024 is de herneming van The Omen te zien in Frascati. Daarnaast staat Tijd van de Wolf met de nieuwe productie Memoria deze zomer op Oerol en Festival Boulevard.

Foto: Kamerich & Budwilowitz