Acteur Ben Ramakers is op 2 november op 69-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie gisteren bekendgemaakt. De acteur overleed door een natuurlijke oorzaak op de set van de nieuwe serie Elixer, ‘tijdens het uitoefenen van zijn grootste passie: acteren’, aldus zijn familie.

Ben Ramakers (Hoensbroek, 1953) volgde de Toneelacademie in Maastricht en was daarna tientallen jaren op het podium te zien, vooral in muziektheatervoorstellingen. Hij speelde onder meer bij de stichting Wereld Premières van theatermaker en beeldend kunstenaar Harrie Hageman, bij Orkater (in AsVers van Dick Hauser en Peter Zegveld), bij ZEP (in Macho, Kwartet en Rabenthal in regie van Peter Pluymaekers), bij Joop van den Ende Theaterproducties (Farao in Aïda), bij Theater Nomade (Claudius in Hamlet in regie van Ab Gietelink), bij Gasthuis Werkplaats & Theater (in Grip en Taxi, regies van Rutger Kroon en Joachim Robbrecht) en bij het voormalige Nationale Toneel in Den Haag, nu Het Nationale Theater (in Hedda Gabler en Phaedra’s Love in regie van Susanne Kennedy en Equus in regie van Johan Doesburg).

Naast zijn theaterwerk speelde Ramakers in films en series. Hij was onder meer te zien als commissaris in Unit 13, directeur van de zuivelfabriek in Meiden van de Wit en vader van Connie Palmen in dramaserie I.M.. Ook speelde hij bijrollen in de filmhits Abeltje, Lek, Sint en Oorlogswinter.

Ramakers overleed bij de opnames van Elixer, een achtdelige NTR/BNNVara-serie van regisseur Dana Nechushtan over de wereld van de Big Pharma. Ramakers had bijna al zijn scènes gedraaid, waardoor de serie met zijn rol voltooid kan worden.

Foto: Hans Meerman – AsVers van Orkater met Ben Ramakers in het midden