Roel Funcken is de nieuwe directeur-bestuurder van StEP by StEP. De stichting is verantwoordelijk voor de Nederlandse tak van het internationale dansfestival schrit_tmacher.

Het schrit_tmacher Festival haalt jaarlijks indrukwekkende danskunst naar (Zuid-)Nederland en de Euregio Maas-Rijn. De podia bevinden zich in Heerlen, Kerkrade, Aken (Duitsland) en Eupen (België). Daarbij rekt het festival graag de grenzen van kunstdisciplines op (‘schrit_tmacher’ betekent pionier, grensverlegger maar ook pacemaker). Aankomend jaar zal de 25ste editie plaatsvinden.

Roel Funcken zal in zijn nieuwe functie samenwerken met artistiek leider Janine Dijkmeijer en festivalcoördinator en programmeur Janneke Schmeitz. Het Fonds Podiumkunsten bestendigde afgelopen zomer weer de financiering van het festival voor de komende vier jaar.

Naast zijn nieuwe functie bij Stichting stEP by stEP blijft Funcken directeur-bestuurder van Delft Fringe Festival en beleidsmedewerker belangenbehartiging bij de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK). Eerder was Funcken betrokken bij het Holland Dance Festival en Korzo en was hij assistent zakelijk directeur bij de Nederlandse Dansdagen.

Foto: Alyssa van Heyst