Arjen Hosper wordt per 1 januari 2025 de nieuwe directeur van Toneelacademie Maastricht en Conservatorium Maastricht van Zuyd. Hij neemt het directeurschap Podiumkunsten over van Mare de Groot, die als zelfstandig cultuurondernemer verder gaat.

Arjen Hosper (1976) is momenteel hoofd van de opleiding Artisteducator in Theater en Media (voorheen Docent Theater) bij ArtEZ University of the Arts. Daar richtte hij ook het Future Storytelling Lab Technology op en was hij als lid van het lectoraat Art Education as Critical Tactics mede-initiator van No University. Daarnaast introduceerde hij het platform Leerpodium.

Daarvoor was Hosper onder meer docent theater en film bij verschillende onderwijsinstellingen en festivalprogrammeur, programmaleider en regisseur van mixed media muziektheatervoorstellingen, met projecten bij het ArtEZ Conservatorium en het operagezelschap Silbersee. Hosper studeerde zelf aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, de New York Film Academy en Nijenrode Business Universiteit.

‘Met trots en enthousiasme’ zegt Hosper uit te kijken om binnenkort aan de slag te gaan bij Toneelacademie Maastricht en Conservatorium Maastricht. ‘Deze twee vooraanstaande instituten hebben talloze gerenommeerde podiumkunstenaars voortgebracht. Ik verheug me erop om, samen met de medewerkers, studenten, collega-directeuren en het college van Zuyd, te werken aan de verdere groei van de academies en de versterking van de rol van kunst in de samenleving.’

Hosper gaat in Maastricht nauw samenwerken met onder meer Angenieta Kuijpers, directeur Beelden Kunsten bij Zuyd.

Foto: Zuyd Hogeschool